Samsung cephesinde düşüş devam ediyor

2014 yılıyla beraber düşüşe geçtiğimiz Samsung senenin nihai çeyreğinde de kâr elde etmesine nazaran evvelki senelere nispeten düşüşünü devam ettirdi . Firmanın izah ettiği 2014 seneyi dördüncü çeyrek mali raporuna yönelik 48.6 milyar dolar ciro ele geçirildi . Çalışma kârı ise 4.8 milyar dolar olarak belirlendi . Laf konusu rakamlar bir evvelki dönemle kıyaslandığında %36 ve %11'lik düşüş yaşandı. Izah Eden mali raporda Güney Koreli firma yerine bir pozitif gelişim ise analistlerin tahminlerinden daha dik rakamlar ele geçirilmesi oluyor .

Samsung'un ele geçirdiği gelire en mühim katkıyı Galaxy Note 4 yaparken, Galaxy S5 satışları ise yıl çapında beklentilerin birçok uzağında kaldı. Hatta Samsung geride olan çeyrekte uzunca bir aradan ardından Apple aracılığıyla geçilmiş olabilmektedir . Analistlerden iştirak eden önce rakamlara yönelik Apple geride bıraktığımız çeyrekte 74 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi. Samsung'un ise 72 ila 75 milyon aralarında taşınabilir cihaz satışı gerçekleştirdiği düşünülüyor .


Güney Koreli firmanın 2015'in önce çeyreğinde önemli bir sıçrama yapması beklenmiyor. 2 Mart'ta Hayat Taşınabilir Kongresi'nde daha evvelki Samsung telefonlarına benzemeyen yenilikçi bir taşınabilir cihaz (Galaxy S6) tanıtımı gerçekleştirecek firmanın ikinci çeyrekte ne türlü bir performans sergileyeceği şimdiden heyecan ediliyor.

Yorumlar