RAM temizliği yapmalı mıyız?

Sürekli yazılımları kapatmanız hakikaten işe yarıyor mu?

Multitasking başka bir deyişle çoklu vazife uygulaması; zeki cihazlarda çok sayıda programın önbellekte hazırlıklı konumda tutulması ve bunlara dilediğiniz süre ulaşabilmenizi sağlamaktadır.

Akıllı telefonların multitasking özelliğini bazen farkında olmasakta kullanıyoruz. Bir programdan çıkma yaptığınızda yazılım geride çalışmaya devam etmektedir ve siz programa bir ek olarak giriş yaptığınızda programın kaldığı yerden devam ettiğini görüyoruz.

Bu vaziyet esasında üyeler emelli büyük bir avantajı da eşliğinde getiriyor. Android ekosisteminde menü tuşuna (home butonu da olabilmektedir) basılı bulundurarak, iOS tarafında ise Home butonuna 2 kez tıklayarak ulaşabildiğimiz önbellek bilgi tabanını dilersek temizleyebiliyoruz.


Bu noktada sistem bize 807 MB kullanılabilir alan derken silme işlemi yaptığınızda bu meydanın bir,07 GB alana geldiğini görüyor ve "ohh işte temizlendi ve yenilendi" diyoruz. (Rakamlar her telefona göre değişim gösterebilir)

Peki vaziyet gerçektende böylece mi?

Aslında vaziyet tam anlamıyla böylece değil. Önbelleği temizlemenin telefonları ek olarak çabuk çalıştırdığı tam bir uydurma. Android ekosisteminde devamlı reklamlarla karşımıza çıkan "Telefonunuzu temizleyin" programlarına inanmamanızı size teklif etmekteyiz.

3GB sistem belliği alana gelen bir telefonun hiçbir yazılım açık değilken kullanılabilir RAM miktarının bir,5 GB olması sizlerde şaşkınlık yaratsa da bu boş hafıza miktarını doldurmanız telefonunuzu değil yavaşlatmak aksine hızlandırır.

Bellek kullanımının yalnızca pil kullanımına negatif bir tesiri olabilmektedir işte di; di diyoruz çünkü tertemiz Dalvik'ten geçiş hazırlanan ART sistemi bu durumu da minumuma indiriyor.

Bunun ne türlü çalıştığını en güzel kendiniz test edebilirsiniz. Nihai Olarak telefonunuzda Facebook, Twitter, Instagram, Hesap Makinesi ve Galeriyi açın. ileri ki zamanlarda menü tuşuyla çıkma yapın ve dilediğiniz sırayla programalara bir ek olarak giriş yapın. ileri ki zamanlarda benzer testi RAM temizliği yaptıktan sonra yapın. Programların ne civarı geç açıldığının farkına varacaksınız. Nihai dönemde pekçok bireyin rahatsızlık şeklinde telefonlarına RAM temizliği yaptığını üstelik tek bir yazılım dahi görmeye tahammüleri olmadığına şahit olmaktayız.

Sizlere tavsiyemiz RAM temizliği yapmamanız. Gece uyumadan veya benchmark testler yapmadan ek olarak önceden telefonlarda RAM temizliği yapabilirsiniz ama RAM temizliği telefonunuzu hızlandırmaz aksine yavaşlatır.

Peki siz telefonunuzda RAM temizliği inşa ediyor musunuz? Bu bir rahatsızlık halini aldı mı?

Yorumlar