HTC Hima Ace (ya da M9) için konsept çalışması

HTC'nin Hayat Mobil Kongresi'nde resmen duyuracağı yepyeni amiral gemisi mobil cihaz , One M9 ya da Hima olarak adlandırılacak. Telefonun teknik nitelikleri ve dizayn ayrıntıları heyecan ediledursun, HTC'nin bilhassa dizayn ile ilgili kökten adımlar atması birçok de beklenmiyor. One M7 ile başlayan metal kasa kullanımının One M9 ya da Hima'da aynı ritimde devam etmesi bekleniyor. Ekran boyutunun 5.2-inç olacağı argüman edilen telefonda Full HD/Quad HD çözünürlüklü ekran kullanılacak.

Tayvanlı üreticinin amiral gemisi telefonda Snapdragon 810'a geçiş yapacağı sanayi kaynaklarınca doğrulandı. 3GB RAM'in kullanılacağı telefonda bununla birlikte 20MP arka kamera kamera, Ultrapiksel ön kamera, BoomSound hoparlörler, Android 5.0 Lollipop ve Sense 7.0'a koltuk verilecek.


Daha öncesinde enbaşta One M8 olmak üzere pekçok mobil cihaz amaçlı konsept çalışmalar yaratan Türk tasarımcı Hasan Kaymak bu kez One M9 amaçlı bir iş hazırladı. Fırçalanmış metal yüzey, uçtan uca ekran, arka kısımda 3 LED flaş ile desteklenen kocaman bir sensör ve BoomSound hoparlörler konsept çalışmasında dikkat çeken detaylar oluyor .

Dilerseniz sonraki sayfalarda One M9 (Hima) amaçlı yapılan konsept çalışmaya göz atabilirsiniz. Sizce HTC tasarımda çoğalış kökten bir değişiklik sağlamalı mı?

Yorumlar