Google Nexus 6 incelemesi

Bu ay içerisinde Nexus 6'nın çok sevdiğim tek arkadşaım aracılığıyla elimde geçmesini bekliyordum; ancak bizzat yurtdışından gelemediği için hâlâ bu ürüne kavuşabilmiş değiliz. Bu kabul görmeyen gecikmenin analiz yapmamamız için tek vaziyet oluşturmayacağını varsaydık ve Gogole'ın yepyeni telefonu Nexus 6'yı gıyabında da olsa incelemeye hüküm verdik. Bilhassa Nexus 6'nın yakın tek sürede türkiye kullanıcılarına sunulabileceği konusunda duyumlar almamızdan sonra bu telefonun hem tek ön incelemesi hemde değerlendirmesini inşa etmeye hüküm verdik.

Öncelikle Google'ın ne sebeple tek telefon inşa etmeye başladığını anımsamak gerekmektedir . Google, Android kullanıcılarına saf Android deneyimini daha uygun fiyata yaşatmak için bu projeyi başlatmıştı. İlk nesil Samsung ile yapılmış olan Nexus telefonlarının o dönemde kocaman ses getirdiğini ve özellilkle fiyatıyla öne çıktığını hatırlamaktayız.

Google Nexus 4 ile birlkte imalatını LG'ye yaptırmaya başladı. Nexus 4'ün arkasında ki yanar döner kaplamalar telefonun çoğalış biçim değiştirdiğini ve Nexus projesinin bundan bu şekilde tek "amiral gemisi" projesi olacağını bizlere anlatmıştı.


Daha sonra Geçen sene Nexus 5 indirilmeye yeniden LG aracılığıyla sunulmuş ve bilhassa donanım severleri aracılığıyla bu telefon kocaman tek ilgi görmüştü. Nexus 5'in o döneminm amiral gemsi telefonlarıyla hemen hemen benzer fiyata piyasaya sunulması bu telefona donanım tutkunu olmayan nihai kullanıcıların ilgi göstermemisini sağlamıştı; zira anında hemen benzer paraya fazladan malum markalar vardı.

Google'nın "donanım mananında geriye kalmıyorsak; fiyat mananında da kalmamalıyız" mantığının nihai örneği ise Nexus 6 oluyor . Amerika'da Goggle Play üzerinden piyasaya getirilen Nexus 6'nın 32 GB sürümünün 649 dolardan; 64 GB sürümünün ise 699 dolardan satılması önemli ciddi iPhone 6 Plus'a rakip meydana geldiğini görmemizi sağladı. iPhone 6 Plus'ın Amerika'da 749 dolara satıldığının da altını çizelim.

Yorumlar