Replika Telefonun Diğer Telefonlardan Farkı Nedir?

Replika, Çakma, Çin veya Kore Telefonlarının Diğer Telefonlardan Farkı Nedir?

Replika, Çakma, Çin veya Kore Telefonlarının Diğer Telefonlardan Farkı Nedir?
Replika Telefonlar
Replika kelimesinin Türkçe’deki karşılığı kopya,taklit,benzeri bu gibi kelimelerdir. Ülkemiz de hat safaya ulaşmış bir piyasa bundan böyle. Bu yüzden internet üstünden alınan elektrolik eşyalarda aşırı dikkatli olmak gekiyor.

Ülkemiz şartlarında replika ürün orjinalin bunun gibi taklit, kaçak ürünleri daha sevimli hale getirmek adına bir uygulamadır. Mesela son günlerde özellikle GSM sektöründe bir replika furyası aldı yürüdü. İnternet dünyası 2,000 tl olan iphone4 iphone5 ve ya galaxy s3 cihazların 100-300 lira arası satılan replika ürünleri ile dolu.


Replika Telefonların Orjinalinden Farkı Nedir?


Replika cep telefonu kavramı ilk çıktığı zamanlarda orjinaliyle sadece benzerlik söz konusuydu.Şimdiki zamanda ise replika ve orjinal ürünü ayırt etmek neredeyse imkansızlaştı. Replika üreticileri, orjinalleriyle aynı tasarıma sahip,aynı boyut ve ağırlıkta, bakıldığında orjinaliyle birebir görünüme sahip ürünler ortaya koymaya başladılar.Performans yani donanımsal özelliklerini orjinaliyle kıyasladığınız zaman,replikanın orjinalin ürünün yarısı hatta yarısından daha az performans gösterebileceğini görürsünüz.

Replika Telefon Kullananların Dikkat Etmesi Gerekenler;


Aldığınız çakma veya replika telefonu fabrika ayarlarına döndürmeden önce iki defa düşünün. Çünkü fabrika ayarlarına dönen replika telefonların İmei numarası otomatik olarak siliniyor. Bir ikincisi telefonunuz replika Samsung ise açılışta Samsung yazısından eser bulunmuyor.

Yorumlar