Note 5, 4K Ekran ile Gelecek!

Son zamanlarda Android pazarında çıkarttığı çok fazla çok model olmasına rağmen çoğunda başarı yakalamayı başardı Samsung. Bu yeni serilerin belki de en başarılısı olan Galaxy Note serisinin önümüzdeki yıl tüketicilere çıkması umulan yeni ürünü Samsung Galaxy Note 5 için şirket şimdiden hazırlıklara başladı. Aygıt meselesi için ortaya çıkan ilk dedikodu da 4K ekran taşıyabilecek olması üzerine.

Samsung Galaxy Note 5, 4K Ekran ile Gelecek!
Samsung Galaxy Note 5
Samsung 5.9 inç boyutunda Ultra HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranların üretimine başlayacak. Bir sonraki Galaxy Note modeli Note 5′in de önümüzdeki yılın sonlarına doğru sektöre çıkması bekleniyor. Bu da demek oluyor ki 4K ekranlar Samsung Galaxy Note 5′e yetişecek.

4K çözünürlük veya öteki kulanılan şekilleriyle UHD, Ultra-HD ekran sayılabilmesi için ekranın belirli çözünürlük değerlerine sahip olması gerekiyor. Samsung’un ürettiği ekranların çözünürlüğü 3840 x 2160 piksel şekilde belirlenmiş. 5.9 inçlik bir panelde kullanılacak olan 4K çözünürlük de ekranda 746 PPI manasına gelir. 300 PPI üzerine “retina” denildiğini ve insan gözünün göremeyeceği uzun zaman iddia edilmişti. Lakin yeni ekranların büyük kısmı retina ekran sınırının aşırı üstünde.

4K mobil ekranlar üzerinde çalışan tek firma Samsung değil. 2015 yılında Samsung ile beraber LG ve Sharp’ın da 4K çözünürlüklü mobil ekranlar üreteceği biliniyor.

Yorumlar