Google, WhatsApp'a Rakip Oldu

Mesajlaşma uygulamaları son devirde çıkarlarını geliştirerek rakip tanımamaya devam ediyor. Bu sırada Google da kendi mesajlaşma uygulamasını tanıttı.

Google, Facebook'a Rakip Oldu
Google Messenger
Oldukça çok mesajlaşma uygulaması olmasına karşın umumi şekilde WhatsApp ve Facebook Messenger’ın daha çok kullanıldığını görüyoruz. Google da bu iki uygulamayı hedef alarak yeni bir uygulamayı kullanıcılarına sundu.

SMS ve MMS göndermek için kullanılan Messenger’ı geliştirip Google Messenger’ı ortaya çıkaran Google, daha basit ve pratik bir uygulama sunuyor. Uygulamanın renkli bir görünümü bulunuyor. Google Messenger, tasarım olarak Material’i benimsemiş.

Google, Hangoust uygulaması ile görüntülü konuşma ve mesajlaşmayı sağlıyordu. Şimdi Google Messneger ile sms ve mms göndermeyi hedefliyor. Küçük ve hızlı olması uygulamayı avantajlı bir hale getiriyor.

Uygulama üzerinden bir mesajı arşivleyip silebilmek de olası. Bununla birlikte gönderen kişi telefonunuzda kayıtlı değilse insanın üzerine tıklayarak kayıt edebiliyorsunuz.

Google Messenger, yeni bir uygulama olmasına rağmen 10 bine yakın kullanıcısı bulunuyor. bununla birlikte 4.6 puanıyla da dikkat çekiyor. Uygulama, Android 4.1 Jelly Bean ve daha üst sürümleri kullanan Android cihazlar için kullanılabilir halde.

Yorumlar