Android Cihazımızı Virüsten Nasıl Koruruz?

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ve tabletlerin sayısı bugünlerde epey arttı. Türlü markaların her ödeme gücüne yönelik Android’li cihazları piyasaya sürmesi ile kullanıcı kitlesi de yoğun şekilde genişledi. fakat bu durum birlikte Android’e yönelik virüslerin ve zararlı yazılımların da daha çok geliştirilmesine neden oldu. O durumda bu zararlıların hedefi olmamak, onlardan korunmak için birkaç ciddi noktaya dikkat edebiliriz.
Android Cihazlarımızı Virüsten Nasıl Koruruz ?
Android Güvenlik
Eğer Android işletim sistemine sahip olan bir cihaz kullanıcısı isek şu maddelere dikkat ederek virüslerden en fazla ölçüde korunabiliriz:

Uygulamaları Google Play üstünden indirmek büyük ölçüde bir avantajdır. Tıpkı uygulamayı güvenilir olmayan bir web sitesi üzerinden indirmeye kaldığınız takdirde bunların içerisine zararlılar yerleştirilmiş ve aslında bu zararlıyı cihazımıza indiriyor olabiliriz.

Google Play üstünden ücretli satılan bir uygulamayı hiç bir şekilde ücretsiz şekilde farklı kaynaklardan elde etmeye çalışmamalıyız. Birkaç TL vererek sahip olabileceğimiz bir Android uygulamasını korsan şekilde diğer bir kaynaktan indirenler zararlı yazılımlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Orijinalini taklit edebilen, farklı virüsleri barındırabilen bu korsan işlemlerden uzak durmalıyız.

Google Play’de yer piyasa uygulamalar Google’ın güvenlik taramalarından geçiyor olsa da bu uygulamaları seçerken dikkat etmeliyiz. Hangi uygulama “bizden hangi izinleri istiyor?”, “cihazımızda bizim hangi bilgilerimize ulaşacak?” sorularının cevaplarına göre o uygulamaları kurmalıyız. Mümkünse bilinmeyen, popüler olmayan uygulamalar yerine güvenilir, ismi bilinen uygulamaları tercih etmeliyiz.

Her bir duruma karşı cihazımızda ücretli yada ücretsiz bir güvenlik yazılımı bulundurmalıyız. türlü kaynaklardan gelebilecek virüslere ve öteki yararsız yazılımlara karşı telefonumuzu koruyabilecek bir antivirüs programı yardımcımız olacaktır.

Yorumlar