Android Telefondan Televizyona Görüntü Aktarma




Android telefonunuzdaki görüntüyü televizyona aktararak daha büyük ekranda bu telefonunuzdaki görüntüleri izleyebilirsiniz. Bu işlem kablolu vce kablosuz şekilde iki değişik biçimde yapılabiliyor.

Android Telefondan Televizyona Görüntü Aktarma
Android Telefondan Televizyona Görüntü Aktarma



Kablolu ile televizyona görüntü aktarmak için Android telefonunuzun soket tarafına uygun HDMI kabloyu

Görüntü aktarımı için   GoldMaster ‘ın bir HDMI  kablosu var. Lakin GoldMaster’in bu kablosunun soket bölümü Note ve Galaxy S3 ‘e uymuyor

Samsung cihazlar için HML HDMI kablosunu temin etmeniz gerekli. Samsung kablosunun niteliği üzerinde şarj çıkışı da mevcut. Uzun süreli kullanımlarda cihazınızı şarj etmenize imkan sağlıyor. Bu kablonun bir püf noktası da şarj cihazınızı bağlamazsanız görüntü aktarımı yapılmıyor.


Kablosuz bağlantı için  Android telefonunuz ve televizyonunuz DLNA destekliyorsa kablosuz olarak görüntü aktarımını yapabilirsiniz.  Kablosuz görüntü aktarımı kablolu aktarıma göre daha kısıtlı bir içeriğe sahiptir. Kablosuz bağlantıda telefonunuz arasında kayıtlı olan medya dosyalarını ( video, fotoğraf ve müzikleri ) aktarabilirsiniz. Kablolu bağlantının buradaki en büyük farkı telefonunuzun ekran görüntüsünü olduğu bu gibi televizyona aktarmanız dır.  Kablosuz bağlantı için bulunduğunuz ortamda bir kablosuz ağ olmalı, telefonunuz ve televizyonunuz bu kablosuz ağa bağlı bulunması  gerekli.   Samsung cihazlar için Allshare uygulamasını kullanarak  pratik olarak aktarım yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece Android cihazınızda ki Allshare uygulaması  açmak ve aktarmak istediğiniz içeriği seçmek. Diğer cihazlarda ise aynı şekilde uyumlu bir uygulama varsa onu kullanabilir ya da medya dosyasını açıp paylaşım kısmından televizyona uyumlu programı kullanarak aktarımı yapabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Asus zenfone 5 icin kullanabilirmiyim ve nerden bulabilirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder