Galaxy S4 Reset ve Batarya Sorununa Çözüm

Samsung Galaxy S4 günümüzdeki en kuvvetli akıllı telefonlardan birisi, fakat iyi bir performans sunan bu telefon kimi insanları türlü problemlerle de karşı karşıya bırakabiliyor. ekseriyetle yazılan şikâyetler telefonun kendi kendine tekrardan başlaması, şarjın çabuk bitmesi, rehberdeki insanların engellenmesi ve açılış ekranının devamlı yine başlaması bu gibi problemler olmaktadır.
Samsung Galaxy S4
Galaxy S4 Kendi Kendine tekrar Başlıyor

Bazı kullanıcılar Galaxy S4 telefonlarının kendi kendine tekrar başladığından şikâyet ediyor. Bu sıkıntısı yaşayanların belirttiği şey, şarjın yüzde 51’e ulaştığı durumlarda çoğunlukla meydana gelen bir problem oluyor. Buna neden olan şeylerden biri kullanılan kulaklık olabilir. Bu nedenden kulaklığı çıkartmanız ve bataryanızı kalibre etmeniz gerekiyor.


Bu durumu çözmek için bilmeniz gereken şey gerçekte telefonunuzun şarjının bittiği, ancak ekrandaki göstergede bunu %51 kalmış gibi göstermesi olduğudur. Bu halde telefonun bataryasını kalibre etmek için telefonun kendi kendine kapanmasına dek kullanmaya devam edin. İçerisinde hiç şarj kalmayana ve telefon açılmayana dek kullanın. Sonrasında mümkünse 30 dakika telefon boşta beklesin ve şarja takın. Kesintisiz şekilde %100’e kadar şarj edin. Şarj tamamlandığında telefonu açın. Böyle yaparak telefonunuzun bataryasını kalibre etmiş ve %51’de takılma problemini çözmüş olacaksınız.

Telefon Açılırken Yeniden Başlıyor

Bir diğer sorun ise telefonun açma düğmesine bastığınızda Samsung logosu çıkıyor ancak Samsung logosu gitmiyorsa, her zaman animasyon kendini tekrar ediyorsa demek ki telefonunuzun ayarlarında yine bir sorun olmuş demektir. Android cihazlarda yaşanan genel bir problem olan bu durumu çözmek de oldukça pratik. Cihazınızın kullanma kılavuzunda yer saha biçimde fabrika ayarlarına arka dönüş yaparsanız problem kökten çözülebiliyor. Samsung telefonlar için bunu gerçekleştirmek için Orta Tuş +  Ses Açma Tuşu + Kilit Tuşuna basılı tutarak telefonu açarsanız ekrana kurtarma sayfası gelecektir. Buradan Factory Reset yaptığınızda aygıt ilk aldığınız günkü ayarlara geri dönecektir.


Fakat bunu yapmadan öncelikle daha pratik bir çözümü denemenizde de yarar mevcut. Telefonunuzda takılı olan MicroSD kartı çıkartın. şayet MicroSD kart bu probleme neden oluyorsa – ki çoğu süre bu nedenden oluyor- sorununuz çözülecek ve telefonunuz açılacaktır. MicroSD kartınızı daha sonra formatlamayı yada yeni bir bellek kartı edinmeyi düşünebilirsiniz. Kaliteli bir MicroSD kart sizi bu tür problemlerden koruyacaktır. Bu sebepten SanDisk, Samsung, Kingston benzeri markaların Class10 kartlarını almayı düşünebilirsiniz.

Yorumlar