Telefonunuzu Uzaktan Kilitleyin!

Google, Android aygıt yöneticisi servisine yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Bu özellikler bir çok aşırı kullanıcının işini oldukça kolaylaştırıyor. Son günlerde yeni dahil olan bilhassa ile Android cihazımızı uzaktan kilitleme nasıl yapılıyor sorusunun cevabını bu konumuzda sizlere detaylı olarak anlatacağız. Bu ayrıcalığı aktif bir duruma getirmeden önce akıllı telefonunuzda yapmanız gereken birkaç ön işlem mevcut.
Telefonunuzu Uzaktan Kilitleyin!
Android Telefonunuzu Kilitleyin !

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme Nasıl yapılmaktadır ?

* İlk olarak cihazımızda yer sektör Google Ayarları uygulamasına girmeniz gerekiyor, ekranda yer alan al kare içerisindeki uygulamaya tıklayarak uygulamayı açın ve Android cihaz Yöneticisi bölümünü seçin.

* Karşınıza çıkan ekranda Uzaktan kilitlemeye ve fabrika ayarlarına sıfırlamaya izin ver seçeneği mevcut, bu seçeneğin hemen yanında yer sektör kutucuğu işaretleyin.

* Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşınızı bir ileti çıkacak ve onaylayın. Bu sayede android cihazınız uzaktan kilitleme özelliği  bundan sonra aktif duruma gelecek. Android tarayıcımızı kullanarak cihazımızı istediğimiz zaman uzaktan kilitleyebileceğiz.


* Tarayıcımız ile Android aygıt yöneticisine girebilmek için google.com/android/devicemanger adresine girin. Android cihazınızda kullandığınız Google hesabınızı kullanarak oturumu açtıktan sonra cihazımızın nerede olduğunu belli eden bir harita karşımıza çıkacak. Cihazınızı kilitlemek isterseniz ”Kilitle” seçeneğini seçebilirsiniz. Tabi bu ayrıcalığı yapabilmek için android cihanızın internete bağlanması gerektiğini unutmayın.

* Bu işlemi de gerçekleştirdikten sonra kilitleme işlemi için bir şifre isteyecek. Bu şifreyi kullanarak cihazınızı açabileceğinizi sakın unutmayın ve unutmamak için şifreyi bir yere not alabilirsiniz. Telefonunuzun kilitleme işlemi ile artık cihazınızın güvenliğinden emin olabilirsiniz.

Yorumlar