Google'ın Yeni Akıllısı

Google'ın Geliştirici Konferansında da duyurduğu yeni akılısı Android L oldu. Android L ile android'in 4.4 sürümününden bu yana arayüzündeki en kapsamlı değişikliğe bu cihaz ile uğradığını  söyleyebiliriz. Android L, altyapısında 5.000'in üzerinde API olacağıda duyuruldu.
Google Android L
Google Geliştirici Konferansından bir görüntü
Android tasarımını daha gerçekçi kılmak için derinlik ve dokunsal animasyon kullandı. Android L ile Google, Material Design adı verilen yeni tasarım dilini kullandı. Daha yumuşak ve geçişleri sağlandığı yeni sürümde dinamik aydınlatma, daha renkli bir tasarım ve gölgeler kullanıldığına şahit oluyoruz.
Android L ile birlikte artık 64bit işletim sistemi desteğide sunmaya başladı. Android L ile birlikte sisteme dahil edilen yeniliklerden biri de Project Volta oldu. Google, pil ömrünün daha da artması için yeni sürümünde Project Volta'yı kullanacak. Oluşturulan batarya modu daha çok Samsung ve HTC cihaslarında yer alan batarya tasarruf modlarına benzetiliyor. Üreticiler bu mod sayesinde pil ömrünü 12 kat daha yukarıya taşıyacağını iddaa ediyor.

Android L'de bildirimler bakımından da gelişmeler mevcut. Bildirimler artık ekran üzerinde belirecek ve tıklanıldığında direct olarak uygulmaya geçiş yapacak. Google yeni android sürümünde kilit ekranında da kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor. Android 4.4 sürümünde yer verilen kilit ekranında kamera kısayoluna yer veran Google, çevirici uygulamasınıda yeni kilit ekranına eklemiş.

Yorumlar