Android Root Nedir ? Neden Root Yapılır ?


Android cihazlarınızda root nedir ve neden root yapılır ? Bu konu arayıcılığıyla root hakkındaki soruların bazılarını cevaplandırmış olacağız.


Room Nedir ?

Android cihazınızı root etmek telefonun köklerine inmek anlamına geliyor. Dolayısıyla buradaki yazılımı düzenleyerek cihazınızı istediğiniz gibi düzenliyebiliyorsunuz. Bu işlem sayesinde cihazınızdaki her veriye sıkıntı olmadan erişip, cihazda bulunan herşeyi olduğu gibi yedekleyebiliyorsunuz. Ayrıca cihazınızın temelindeki yazılımı istediğiniz şekilde değiştirip farklı Android arayüzleri  yükleyebiliyorsunuz.


Neden Root Yapılır ?

Cihazınıza root yetkisi verdiğinizde sistemde tam hakimiyet kurmuş olursunuz.İşlemci hızınızı değiştirerek daha hızlı bir cihaz elde edebilir, sistem görsellerini değiştirebilir, Titanium Backup gibi programlarla yedek alabilir, ücretsiz uygulamalardaki reklamları kaldırabilirsiniz..Tabi ki yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil


Root ile cihaz garanti dışında kalır ancak bu kalıcı bir durum değildir..Cihazınıza yaptığınız root’u geri alarak garantiyi tekrar elde edebilirsiniz…Ancak bazı cihazlarda sayaç vardır ve yapılan root sayısı kayıt edilir…Tabi ki bu sayaç da daha sonra sıfırlanabilir.



Şu konuları da okumanızı öneririz ;
Android Cihazlarda Root İşlemi Nedir
Android Telefonlarda "Root"un Önemi
Android 4.3 Jelly Bean Nasıl Root Edilir?

Yorumlar