Android Dosya Gizleme


Android cihazlarınızda dosyalarınızı nasıl gizleyebileceğinizi anlatacağız.
Herhangi bir program kullanmadan dosya nasıl gizlenir bunu göreceğiz.Android cihazların çoğunda aynı menü olduğundan bunu herhangi bir cihazdan göstererek değil direk olarak anlatacağız.

İlk olarak android cihazınızdan uygulama menüsüne girin ve dosyalarım uygulamasını seçin.
Dosyalarımı açtıktan sonra hangi kategorideki dosyaları görüntüleyeceğinizi seçin. Örnek olarak tüm dosyalarımızı seçebiliriz. Daha sonra indirilen dosyaları seçin. Eğer sizin gizlemek istediğiniz dosya farklı bir yerde ise onu seçmeniz gerekmektedir.

Karşınıza çıkan ekranda yer alan dosyanın içerisinde .apk uzantısına sahip dosyalar yer alıyor. Gizlemek istediğiniz dosyanın üzerine geliyoruz ve üzerine basılı tutarak menünün açılmasını sağlamamız gerekiyor. Açılan ekranda yeniden adlandır seçeneği dosyamızı gizlememiz için gerekli işlemleri yapmamızı sağlayacaktır. Yeniden isimlendireceğimiz dosyanın adını nokta ( . ) işareti yapıyoruz. Unutmayın dosyanın ismini sadece nokta yapmanız gerekiyor sağında veya solunda boşluk veya başka bir karakter olmaması gerekiyor. Daha sonra tamam diyoruz.

Bu sayede artık istediğiniz bir dosyayı kısa bir süre içerisinde hiç bir eklenti eklemeden direk olarak gizleyebileceksiniz. Android cihazınızda artık sizden gizli olarak kurcalayanlar gizlediğiniz dosyayı bulamayacaktır.

Yorumlar